AGD / Antwerp GAS Depot

In Merksem zag ons bedrijf in 1914 het levenslicht, dankzij de visionaire geest van Eugene Van Damme. Wat begon als een bescheiden onderneming groeide al snel uit tot een gedistingeerde naam in de sector, onder leiding van Henri Van Damme.

De toevoeging van steenkool en stookolie verrijkte niet alleen ons aanbod, maar markeerde ook de geboorte van Brandstoffen Van Damme.

 

De fakkel werd in 1978 overgedragen aan Engelbert Van Damme, een nieuwe pionier in onze familiegeschiedenis. Het was het tijdperk waarin butaan en propaan hun intrede deden, verpakt in handige flessen voor de consument. Gasflessen vonden hun weg naar ons bedrijf, met het steenkool- en stookoliedepot in Borgerhout en het gasdepot in Deurne als operationele kernpunten.

 

November 1988 markeerde een keerpunt toen Engelbert Van Damme de samenwerking aanging met het destijds genaamde l'Oxhydrique, nu bekend als Messer Benelux. Steenkool- en stookolieactiviteiten werden overgedragen, waardoor we ons volledig konden wijden aan de distributie van gassen.

 

De volgende generatie, vertegenwoordigd door Sven Van Damme, voegde in 1997 een nieuwe dimensie toe aan onze onderneming. Materialen, verwarming, outdoor- en kampeergasflessen werden toegevoegd aan ons groeiende portfolio.

Dankzij de digitale expansie en de contacten uit onze butaan-/propaanactiviteiten breidden we onze klantenkring uit naar industriële, voedings- en medische sectoren.

 

Met diep respect voor onze voorgaande generaties kunnen we met trots stellen dat de opbouw van ons huidige bedrijf rust op een solide basis van knowhow en ervaring. Dit alles dankzij de onvoorwaardelijke inzet en het doorzettingsvermogen van de voorbije generaties, met één duidelijk doel voor ogen: de beste service bieden aan onze gewaardeerde klanten.

 

Dankzij onze directe aanpak hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken over hun gasvoorziening. Dat is onze zorg, en die nemen we serieus.