AGD ?

Het bedrijf is opgericht in 1914 door Eugene Van Damme, gevestigd in Merksem, waarna de zaak werd overgedragen aan Henri Van Damme. Deze voegde aan de verdeling van steenkool het segment stookolie toe. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in Brandstoffen Van Damme.

 

In 1978 werd de zaak doorgegeven aan Engelbert Van Damme. Op dat ogenblik werd butaan en propaan in flessen beschikbaar voor de consument en namen ze de verdeling van een groot gasmerk voor hun rekening. Het steenkool en stookolie depot was gevestigd in Borgerhout en het gas depot in Deurne.

 

In November 1988 heeft Engelbert Van Damme de samenwerking met de toenmalige l'Oxhydrique, nu Messer Benelux, opgestart. Alle steenkool & stookolie activiteiten werden overgedragen aan een collega transporteur, zodat we ons volledig hebben kunnen concentreren op het gasgebeuren.

 

In 1997 stapte Sven Van Damme mee in de zaak, die op zijn beurt de afdeling materialen en service op maat heeft toegevoegd.

 

Met veel respect voor de vorige generaties kunnen we stellen dat de opbouw van een zaak die op dit moment over de nodige know-how en ervaring beschikt, enkel tot stand is kunnen komen door de onvoorwaardelijke inzet en het doorzettingsvermogen van alle generaties met de nodige drive en toewijding voor slechts één doel... correcte service voor u als klant.


Door onze "straight to the point" houding kunnen we vaststellen dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de gasvoorziening binnen de organisatie. Het is logisch dat wij als gasleverancier dit voor onze rekening nemen, zodat u als klant je op de essentiële zaken kan blijven concentreren.